220px-Good-night-wide-pride.jpg

Näin Facebookissa Soldiers of Odinille perustetun Facebook sivun. Perässä komeili vielä ”Finland”, kuin tarkoituksena olisi levittäytyä muuallekin Eurooppaan. Luonnollisesti SOO:n jäsenet ja sivusta tykänneet henkilöt jakavat keskenään MV-lehden julkaisuja, juurikin näitä juttuja, joilla ei ole minkäänlaista totuudenmukaista pohjaa/lähteitä. Jos lähteet löytyvät, ne ovat luokkaa ”wikipedia artikkeli hakusanalle maahanmuutto”. Sivulla jaetaan myös ihmisten vihaa lietsovia Facebook-päivityksiä usein ulkomaalaisiin liittyen. Näilläkään päivityksillä ei ole minkäänlaista todenperään.

Esiriipun takana onkin jotain täysin muuta.

Oodineista oli kirjoitettu muutama maanlaajuinen lehtijuttu, jossa selvästi tuli esille Odinien oikeistolaisuus ja fasistiset taustat. On hienoa vuonna 2015 lukea artikkelia, jossa puhutaan mm. taistelemisesta tasa-arvoa vastaan. Kerhon jäsenet itse väittivät, että heidän puheitaan on vääristelty. Haastateltavana toimi jengin natsipomo ”Mika”, joka ei aio antaa enää yhtään haastattelua yhteenkään mediaan. Asiat joista hän puhuu eri medioille, on kuitenkin täysin samaa tekstiä mitä herra eri foorumeilla, Facebook-sivuillaan jne. puhuu ja jakaa. Mitään ei ole vääristettyä, se on tuotu esille juuri sellaisena kuin herra itse asian tulkitsee.

Odinin jäsenet myös valittavat kuinka heidän viestejään sensuroidaan eri medioissa, kun he yrittävät osallistua keskusteluun. Näkemättä kuitenkaan sitä, että itse tekevät samaa omilla Facebook-sivuillaan. SOO nimittäin ei kuuntele eriäviä mielipiteitä tai huonoja kommentteja, vaan poistavat ne alta aikayksikön. Jos joku ei heistä pidä, he sensuroivat sen. Syyn median sensurointiin voi jokainen itse päätellä.

SOO:n Facebook-sivusto on kategorioitu ”Aatteeksi”, joka kertoo jo hyvin paljon tästä oikeistokerhosta. Itse kerhon pomo Mika pystyy jo esittäytymään julkisesti natsina ja ”taitavasti” yrittääkin viestittää, ettei natsismi liity mitenkään itse Soldiers of Odiniin. Tottahan tuo on, vaikka todellisuudessa ei. Kerhon avulla viedään natsismia eteenpäin samalla tavalla, kuin moottoripyöräkerho rikollisuutta. Kaikki naamioidaan laillisen kerhon taakse. Esiriipun takana onkin jotain täysin muuta. Facebookissa kerhon pomo poseraakin avoimesti Suomi konepistoolin kanssa natsiupseerin koppalakki päässä. Loput kledjuista voi arvata. Kuvassa taustalla näkyy Kemin Ajoksessa sijaitsevan entisen krouvin tilat, joka toimii SOO:n päämajana.

Kemissä Odinit ovat ehtineet jo ahdistella useita ihmisiä, mm. ihan kantasuomalaisia, kysellen heidän taustoistaan, kuten perheestä, työstä jne. Useita on kovisteltu ja uhkailtu pahoinpitelyllä. Kemin baareissa pyöritään ns. ”tunnukset” eli Odinin hupparit päällä pelottelemassa ihmisiä. Muutkin kaupungit pitäkää varanne, sillä Soldiers of Odin toimii jo seuraavilla paikkakunnilla:

- Kemi
- Rovaniemi
- Tornio
- Oulu
- Kajaani
- Ylivieska
- Pori
- Joensuu
- Helsinki
- Tampere
- Hämeenlinna

EDIT:

Soldiers of Odin kertoi eräässä lehtijutussaan, että on kaikkien puolella (ihmisen väriin katsomatta). Heidän Facebook-sivustonsa kuitenkin kertoo joka päivä enemmän ja enemmän toista. Sivulla jaetaan vain ja ainoastaan "uutisia" ulkomaalaistaustaisia koskevista rikosepäilyistä. Lehtijutussa haastateltu SOO-jäsen kertoo, että Soldiers of Odin "Auttaa kaikkia ihonväristä riippumatta". Kyseinen herra kuitenkin jakaa Odinien fb-sivulla mm. addressia: "Pakolaisten ulkonaliikkumiskielto".

juuh.jpg

EDIT 2:

Myös Joensuussa on perustettu Soldiers of Odin kerho. Eipä jäänyt tälläkään kertaa epäselvyyttä minkä asian puolesta tyypit taistelevat: Lue aiheesta. Miten se vielä menikään.. "Auttaa kaikkia ihonväristä riippumatta".

SOO:n sivuilla julkaistiin tällainen päivitys, kuin suoraan perustajan Mikan kynästä (lainatakseni edellisestä tekstistä, "Kerhon perustaja puhuu suvakeista maanpettureina, jotka tulevat vielä maksamaan teoistaan"). Nyt SOO kertoo, että joku on ns. "hakkeroinut" heidän jäsenen tunnukset ja käynyt kirjoittamassa tällaista. He eivät kuitenkaan missään vaiheessa irtisanoutuneet kommentista.

jaatata.jpg

e1f0501eeca2ce1404f5d45df261a4b1.jpg