Soldiers of Odin kerhon tarkoituksena on "puolustaa" Suomen kansalaisia, vaikka todellisuudessa taustalla on vain pakolaisia vihaavia natseja, jotka pyrkivät järjestäytymään moottoripyöräkerhojen tavoin. Nahkaliivien sijaan miehillä on päällään pilottitakit.

basjdkas754412.jpg

Useat ovat sanoneet että tälläinen joukko aiheuttaa enemmän pelkoa ja epäluottamusta kuin turvallisuudentunnetta.

Sain kuulla että Kemiin on perustettu isojen poikien kerho nimeltään "Soldiers of Odin", lyhennettynä S.O.O. Nimi viittaa Norjalaiseen Ylijumalaan. Kerhon perusti kansallissosialisti (lue: natsi), joka mm. uskoo että holokausti on valhetta. Tämän faktan hän perustelee partiootti.comin ja magneettimedian kaltaisilla julkaisuilla, kuten kaiken muunkin propagandansa. Tällaisten faktojen pyrkimyksenä on parantaa kansallissosialistien kuvaa.

Kerho perustuu ennakkoluuloihin ja rasistisiin ajatuksiin, joka vuorostaan yllyttää ihmisiä pelkäämään ulkomaalaistaustaisia. Kerhon perustaja on ymmärtänyt, että juuri pelolla pystytään hallitsemaan ja ohjailemaan ihmisiä haluttuun suuntaan, ja näin hyväksymään fasismi. Ihmiset pelkäävät turvapaikanhakijoita, joten he hyväskyvät tällaiset katupartiot, jotka pakottavat turvapaikanhakijat entistä ahtaammalle.

S.O.O kerho syntyi Facebookin "Kemi Vapaakeskustelu"- ryhmässä. Facebook-ryhmän perusti (yllätys yllätys) sama henkilö, kuin Soldiers of Odininkin. Heti keskusteluryhmän perustettua hän aloitti propagandakoneiston, jonka avulla hän keräsi kaikki maahanmuuttoa vastustavat ihmiset yhteen. Ne jotka vielä etsivät paikkaansa, kääntyivät hyvin pian vastustamaan maahanmuuttoa. Rasisminvastaiset henkilöt haukuttiin suvakkihuoriksi, punaviherpiipertäjiksi ja ties miksi.

Propagandan levittäminen ei onnistunut alkuperäisen Kemi-ryhmän kautta, joten sitä varten tarvittiin toinen kanava. Tämä on todellista propagandaa ja se voi olla hyvin tuhoisaa, mitä pidemmälle se etenee. Keskusteluryhmän jäsenet on saatu taistelemaan pakolaisia vastaan ja puolustamaan natsikerhoa.

asd85jfasj.jpg

Milloin tästä on tullut hyväksyttävää? Suojelevan sijaan selin poseeraaminen antaa enemmänkin uhkaavan ja epäluotettavan kuvan.

Suvakki vai natsi? Pakko valita.

Jokainen, joka hyväksyy maahanmuuton tai taistelee rasismia vastaan, lasketaan automaattisesti suvakki/punaviherpiipertäjäksi, jotka ovat taas automaattisesti työttömiä narkomaaneja. Kerhon perustajan mukaan tällaiset ihmiset kuuluvat maahanmuuttajien kanssa pohjamutaan. Natsien porukassa viha rasisminvastaisia ihmisiä tuntuu loputtomalta. Onkin vaikeaa käsittää, miten kukaan voi vihata ihmisiä, jotka taistelevat rasismia ja fasismia vastaan. Se on todellista pahuutta.

Pelkään, että näiden kerhojen perimmäinen tarkoitus on tulevaisuudessa täysin muuta kuin suojella kansalaisia, eivätkä kaikki sen sadat jäsenet itsekkään tarkkaan tiedä, mihin ovat liittyneet. Niin kauan kuin ihmiset hyväksyvät tällaista, hyväksyvät he natsien tekemää väkivaltaa. Natsikerhon jäsenillä on taustalla muidenkin pahoinpitelyjä kuin maahanmuuttajien, kuten esimerkiksi omien tyttöystäviensä. Kemin Poliiisi kertoi Pohjolan Sanomien artikkelissa, että osa katupartion jäsenistä on poliisin tuttuja.

Kemissä natsit ovat jo kyselleet ihmisiltä mihin he kuuluvat, suvakkehihin vai natseihin. Homma on mennyt jo niin vakavaksi, että ihmisten on pakko valita toinen vaihtoehto. Turpasaunat eivät siis ole kaukana jos et valitse haluttua vaihtoehtoa? Kerhon perustaja puhuu suvakeista maanpettureina, jotka tulevat vielä maksamaan teoistaan. Tällaisen henkilön perässäkö ihmiset haluavat seurata.

Pohjolan Sanomien jutussa suurin osa piilotti kasvonsa, vedoten työpaikkoihinsa. Jos kyseessä on vain katupartio, mitä pahaa siitä voisi aiheutua työpaikalle? Lehden mukaan poliisi ei suosittele tällaista toimintaa, koska järjestyksenvalonta kuuluu poliisin tehtäviin. Jutun ilmestyttyä yksi kerhon jäsenistä tunnisti itsensä kuvista ja alkoi uhkailemaan naispuolista ihmistä Facebookissa yksityisviestein. Taustalla oli väkivaltaisia tekoja, josta uhkailtu henkilö ei saisi hiiskuakkaan.

Pidetään silmät ja korvat auki. Kuinka kauan kestää, että tällaiset kylän "sankarit" näyttävät todellisen luonteensa ja alkavat pahoinpidellä heitä vastustavia? Ei luultavasti kauaa.

bjfgnd7jd.jpg

Kuvan perusteella voi päätellä että "S.O.O" on levittäytymässä kohti Etelä-Suomea? Jäseniä on tällä hetkellä satoja koko maassa. Kemissä pelkästään sata. Pitäisikö tämän viimeistään herättää ihmiset.

Lue Pohjolan Sanomien uutinen tästä.

Lue YLEN englanninkielinen uutinen tästä.

Lue Helsingin Sanomien juttu "uusnatsien sisäpiiristä" tästä.